Nieuw soort DJ dankzij de Wii

Roy
Dat de Wii allemaal mensen aantrekt die voorheen nooit games speelden wisten we al. Ook wisten we al dat de Wiimote op een PC is aan te sluiten dankzij wat slimme software. Dat er nu mensen zijn die de Wiimotes gebruiken om muziek te maken wisten de meesten nog niet.

Er is een nieuw fenomeen opgedoken: de Wii-J. Deze DJ maakt geen gebruik van CD's of platen, maar van een PC met aangesloten Wiimote om muziek te maken. Aangezien de Wiimote draadloos is heeft de Wiij meer vrijheid dan een gewone DJ: Ik zet mijn laptop zo dat ik alles kan zien wat er gebeurt. Maar verder ben ik vrij, ga ik helemaal uit mijn dak: ik spring, dans en op het laatst sta ik zelfs in het publiek. De reacties zijn heel leuk. De grens tussen artiest en publiek valt letterlijk weg aldus Wiij Timski.

Op dit moment zijn er drie Wii-Js in de wereld: Timski, Soundbites en dj Wiij. De laatste is Amerikaan en heeft het Wii-j-en uitgevonden. Dat er nog niet zo heel veel Wii-js zijn ligt volgens Timski aan het feit dat alle software zelf gemaakt moet worden: Op zich snap ik het ook wel. Er is nog geen standaard software voor het wiij’en. Je moet dus uren willen steken in het maken van de software, terwijl de meeste artiesten zich natuurlijk vooral met muziek bezig willen houden. Stap voor stap wordt duidelijk wat je er allemaal mee kunt. Met welke beweging ik welke beat kan maken.

Nintendo is op dit moment niet blij met het fenomeen van de Wiij, ze willen niet dat de Wiimote voor andere doeleinden gebruikt wordt.


Timski in actie

Wii-J Tmiski staat onder andere aanstaande zaterdag op Games in Concert in Utrecht. Zijn volledige agenda is te lezen op zijn site.