Meer geruchten rond ontslag Jeff Gerstmann

J (SocialDisorder)
Na het ontslag van Jeff Gerstmann is er een golf van verontwaardiging losgebarsten op internet. CNet, eigenaar van Gamespot, heeft nu in een officiële reactie het volgende laten weten:
"GameSpot takes its editorial integrity extremely seriously. For over a decade, GameSpot and the many members of its editorial team have produced thousands of unbiased reviews that have been a valuable resource for the gaming community. At CNet Networks, we stand behind the editorial content that our teams produce on a daily basis."

Tegelijk groeien de geruchten door. Zo zou het ontslag op een voor Gamespot goed moment zijn gevallen. Gerstmanns ontslag kwam twee weken na het uitbrengen van de review, vlak na de oplevering van de laatste review van de golf games die voor Thanksgiving uit kwamen. Het gerucht gaat dat Gamespot bang was dat reviewers het werk zouden neerleggen wanneer Gerstmann ontslagen zou worden, iets wat de site niet kon gebruiken met de feestdagen. Volgens insiders was deze angst niet onterecht, de Gamespot-reviewers hebben hun werk inderdaad neergelegd na het ontslag van Gerstmann.

Volgens de site Valleywag zijn Eidos-medewerkers aan het flippen, omdat zij in deze zaak ook een zwarte piet toegespeeld krijgen. Zij claimen echter dat zij niets met het ontslag te maken hebben.

Gerstmanns ex-collegae hebben zich ook uitgesproken over de zaak. Zo vind ex-hoofdredacteur Greg Kasavin dat Jeff Gerstmann een eervoller ontslag had verdiend als langst zittende medewerker, terwijl de huidige hoofdredacteur Alex Navarro de hele situatie vergelijkt met de ramp-knop in SimCity.
Ex-Gamespotters Bob Colayco en Adam Buchen verklaarden dat het ontslag van Gerstmann niet betekent dat Gamespot-reviewers regelmatig betaald worden om een goede review te schrijven.
Verder is er een anonieme Gamespot-insider die meldt dat de invloed van het advertentie-team op de inhoud van de reviews steeds groter wordt.

Dan zijn er ook mensen die beweren dat Gerstmann niet ontslagen is vanwege de review zelf, maar omdat hij de game niet genoeg gespeeld zou hebben. Zijn gamercard toont namelijk dat hij zes achievements en 90 Gamerscore-points heeft behaald met Kane & Lynch. Dit gerucht valt makkelijk tegen te spreken, aangezien het mogelijk is dat hij Kane & Lynch op een debug-360 heeft gespeeld. Op een dergelijke unit log je niet in op Live, maar op Microsofts PartnerNet, en komen je achievements dus niet op je Gamercard te staan.

Tot slot reageerde de Gamespot Manager of Community Development op het Gamespot-forum met de mededeling dat er dinsdag een officiële mededeling van Gamespot zal komen.