Mortal Kombat keert terug naar het witte doek

Morthill
In 1995 kwam een van de eerste gamesfilms op de markt: Mortal Kombat. In deze film werden vechters opgeroepen om naar een mysterieus eiland te reizen en daar mee te doen aan een toernooi. Dit toernooi zou, indien niet gewonnen door menselijke strijders, ervoor zorgen dat er een scheur zou komen tussen dimensies en de wereld vernietigd zou worden door demonen van Out-world. Heel positief werd de film niet ontvangen, maar toch kreeg deze een vervolg twee jaar later in de vorm van Mortal Kombat: Annihilation. Een film die door Uwe Boll gemaakt had kunnen zijn.

Sindsdien was het vrij stil rond Mortal Kombat, maar nu lijkt er toch een derde film te gaan komen. Onder leiding van regisseur Mink (Into the Sun, Full Clip) en met scriptscrijvers Drew McWeeny (Masters of Horror) en Scott Swan (Masters of Horror) moet de serie een nieuwe opleving beleven. Voor de cast is nog weinig bekend, wel wordt geprobeerd om Chrisopher Lambert weer in de rol van Lord Rayden te laten kruipen en Chris Casamassa in de rol van Scorpion.

Momenteel staat de film gepland voor 2010, dus er is nog tijd zat om nu wel een fatsoenlijk verhaal en een fatsoenlijke film neer te zetten.