Microsoft op zoek naar nieuwe developer voor PGR5

Maarten (kepler)
Nadat de ontwikkelaar van alle Project Gotham Racing, Bizarre, overgestapt is naar Activision wist Microsoft te vertellen dat er nog wel een vijfde deel aan zit te komen. Dit deel zal echter niet ontwikkeld worden door Bizarre, maar Microsoft is nu aan het kijken welke developer hiervoor geschikt is.

Eén van de opties die ze overwegen is Turn 10, de ontwikkelaars van Forza. Turn 10 is vooral bezig met Forza, dus Microsoft wil ze niet al te veel afleiden. Dit zou niet betekenen dat Forza zal verdwijnen, want de PGR-reeks en de Forza-reeks kunnen prima naast elkaar blijven bestaan volgens Microsoft.

Verder heeft Microsoft het ook gehad over de exclusiviteit van Mass Effect sinds EA Bioware heeft gekocht. Bioware en Microsoft zijn hierover nog in discussie, maar ze willen vooral de release van het eerste deel afwachten (Mass Effect is een trilogie) voordat ze beslissen over de toekomst van de volgende twee delen. Het is dus aan Bioware of de volgende games exclusief blijven of niet.

Dit jaar zijn er veel grote games uitgekomen op de Xbox 360, maar voor het jaar 2008 is er nog niet heel veel laten zien. Games zoals Fable, Halo Wars en Banjo zijn aangekondigd, maar veel meer grote games zijn er nog niet aangekondig. Vince Spencer van Microsoft Game Studios zegt hierover dat er nog genoeg games aankomen voor 2008 en dat ze bepaalde games niet te vroeg willen laten zien. Voor de komende twee/drie jaar staan er vele games in planning, maar een groot gedeelte moet dus nog getoond worden:

When we're asked what's coming up in the next two to three years, well, there's tons we're working on and we're going to show them - not 'when the're ready', or play some egotistical trick - but show them when they are ready to be shown.