IPTV in volgende update voor de 360?

Maarten (kepler)
Het lijkt erop dat IPTV (Internet Protocol Televisie) op de Xbox 360 zal komen tegelijk met de volgende update. Een Xbox 360 is terug gekomen van reparatie en het dashboard van die Xbox liet een aantal nieuwe opties zien die te maken hebben met IPTV.

De Dashboard-versie van de Xbox 360 is hetzelfde iedereen, maar toch zijn er extra functies te zien. Waar vroeger de link stond naar de Videomarketplace zijn er nu blokjes te zien, en de beschrijving gaat over televisie-services. Het zal mogelijk zijn, volgens de beschrijving, om Live TV te kijken, TV opnemen en on demand films (zoals met de huidige videomarketplace in de VS). Op deze manier kan de Xbox 360 dus ook gebruikt worden als Harddisk-recorder.

Het is nog maar de vraag of het echt waar is, want misschien zijn de plaatjes wel gephotoshopped. Maar als je de plaatjes vergelijkt met de video over IPTV dan zijn er wel een hoop gelijkenissen te zien. De videomarketplace werkt nu nog alleen in de US, maar IPTV is wel al aangekondigd voor de UK. Als het waar is lijkt het er dus op dat Microsoft met deze update Europa niet zal vergeten. Laten we het hopen.