Project Exile, een RPG in de stijl van Final Fantasy VI

Roy
Er zijn een hoop kleine ontwikkelaars die werken zonder uitgever, zogenaamde INDIE developers. Zo heel af en toe hebben deze developers een game die opgemerkt wordt en dan toch een uitgever vindt. Dit overkwam ook Archcraft uit Canada welke in Graffiti Entertainment een uitgever vond voor Project Exile, een actie RPG voor de Nintendo DS.

Archcraft begon in 2003 met het developen van de game en het project was toen nog gepland voor de GameBoy Advance. Aangezien de Nintendo DS ondertussen de GBA heeft overgenomen als belangrijkste handheld heeft Archcraft besloten de game over te zetten naar een DS-game.

Project Exile is een actie RPG en is een eerbetoon aan de SNES RPG's. Zoals je aan de screens kunt zien heeft de game qua grafische stijl veel overeenkomsten met Final Fantasy VI. De makers van de Project Exile zien dit overigens niet als 'jatten' maar als een eerbetoon.

Kenmerken van de game:
Complexe werelden vol met personages die bezig zijn om hun innerlijke krachten te begrijpen en onder controle te krijgen.
Een episch verhaal, vol met duistere geheimen en een flinke plottwist
Acht speelbare personages
Meer dan 100 verschillende vaardigheden en combinaties
Meer dan 30 uur gameplay
Een hoogstaande soundtrack
Een release begin 2008

Screens (zijn nog GBA screenshots):

Trailer: