Prototype Dreamcast Zipdrive te koop

koei
Een tijd geleden was er een bedrijf dat een gameconsole maakte. Als je tijdens de geschiedenislessen hebt opgelet kan het je bekend voorkomen. Sega produceerde toen de Dreamcast, maar die droom zakte als slappe pudding in elkaar. Dit was echter niet voordat het bedrijf een prototype van een Sega Dreamcast Zipdrive had gemaakt. Deze was bedoeld om onder andere savegames, emails, extra characters en maps voor games op te slaan. Het idee er achter was dat de DC een mediacenter zou worden, zoals ook Sony die ambitie heeft met de PlayStation 3.

De Zipdrive zou onder de DC geplaatst worden en aangesloten worden via de expansion port. De zipdrive slikte geen PC Zipdisks maar er waren wel plannen om PC software compatible te maken met de DC. Hij had $199 dollar moeten kosten en in de schappen moeten liggen rond het derde kwartaal van 2000.

Dit is echter nooit gebeurd en er schijnt maar één werkend exemplaar te zijn. Deze staat nu te koop op eBay voor het miniscule bedrag van $10,000. Er kan nog ruim vijf dagen op geboden worden. Je moet daarvoor echter wel in de VS wonen; de verkoper verscheept hem namelijk niet buiten de VS.

Wil je bieden? Doe dan hier je bod.


De Zipdrive in een dreamcast