Pokémon Pearl en Diamond erg succesvol in Amerika

Morthill
Elk deel in de Pokémon-serie is weer een verkoopsucces, dus dat Diamond en Pearl het goed zouden doen was voor vrijwel niemand een verrassing. Toch is de omvang van het succes opmerkelijk. Volgens onafhankelijk onderzoeksbureau NPD Group is Pokémon Diamond nu al de best verkochte game in Amerika over het hele jaar gezien, Pokémon Pearl staat in dit lijstje op de derde plaats. Van de games samen zijn er al meer dan drie miljoen verkocht in de VS alleen. Door de launch van Pearl en Diamond zijn de verkoopcijfers van de DS in juli ook weer flink omhooggeschoten in de States.

George Harrison, senior vice-president van marketing em corporate communications bij Nintendo Amerika, was uiteraard erg trots op deze resultaten:

"These hard numbers show that the Pokémon franchise and Nintendo's systems are striking a chord with players of all ages and drawing in huge numbers of new players year after year. But anecdotally we're also seeing that these new Pokémon games are appealing to older players, the same ones who played the original Pokémon games when they debuted in the United States almost 10 years ago."

Sinds de launch van de eerste Pokémon-games in 1996 was de franchise goed voor 164 miljoen verkochte games wereldwijd. Er volgden al snel een tekenfilmserie, een cardgame en veel andere merchandise. Vandaag de dag is Pokémon een van de duurste merknamen ter wereld.


Pokémon Diamond