Nieuwe hack software unbrickt je PSP

Arjen (Mr_Belvedere)
Waarom horen we toch al een tijdje niks meer van Dark Alex en consorten? Waarmee kunnen we homebrew software draaien op onze PSP's?

Fear no more, they are back! De meest bekende hackers en reverse engineers hebben in het in het diepste geheim gewerkt aan een zogenaamde 'Pandora Battery'. Een speciaal programma die je batterij van je PSP herprogrameert. Yes, je leest het goed, de accu in je psp.


Hail the unbricker!

Met de beschreven methodes is het mogelijk om elke PSP van een andere firmware te voorzien, zelfs die PSP's die doodgeflashed (bricked) waren. Goed nieuws voor firmwareslachtoffers dus.

Je accu verandert in een jigkick battery, wat een officiële methode van Sony schijnt te zijn, om je PSP weer te repareren. Doordat het serienummer in de EEPROM verandert denkt de PSP te maken te hebben met een service tool in plaats van een batterij.


Sony's officiële unbricker?

En we zetten het er maar weer even onder voor de mensen die het nog niet snappen: Zoals gewoonlijk worden referenties, reacties en links naar warez absoluut totaal helemaal niet getolereerd op FOK!Games. Ook geen linkje naar deze tooltjes.

P.S. : Werkt niet op PSP Lite.