Empire: Total War geeft je het bevel in grootse zeeslagen

Bernd (Retuobak)
Creative Assembly heeft vandaag een nieuw deel in de uiterst succesvolle Total War serie strategiegames onthuld. Dit deel, dat de naam Empire: Total War, met zich meekrijgt neemt je mee naar ruwweg de 18e eeuw. Men gaat nog net lang genoeg door in de 19e eeuw om het Waterloo van Napoleon mee te maken. Spelers zulen begroet worden door de aloude basisgameplay van een turn-based strategische wereldkaart en real-time gevechten. Nieuw is echter dat de real-time gevechten zich nu ook op zee zullen afspelen. Met de kolossale zeilschepen uit de "Age of Sail" waarin deze game zich afspeelt zal je grote zeeslagen uit kunnen voeren.

Creative Assembly is in het geheim al een jaar bezig aan deze titel die het grote succes van Shogun: Total War, Medieval (II): Total War en Rome: Total War nog eens dunnetjes over moet gaan doen. Zij beloven dan ook grote verbeteringen ten opzichte van de voorgangers door naar eigen zeggen de kunstmatige intelligentie van de game volledig herschreven te hebben. Dit zou de spelers nieuwe strategische uitdagingen moeten geven. Men heeft ook de handels-, diplomatie- en spionagesystemen op de wereldkaart flink verbeterd.

Wanneer de game precies verschijnt is nog niet bekend, voorlopig zullen we het moeten doen met een "2008". En natuurlijk is de game net zoals zijn voorgangers exclusief voor de PC. Naturlijk is een aankondiging echt pas goed wanneer er beelden zijn en daarom kwam Creative Assembly ook nog eens met twee screenshots (speciaal voor Vosss in super-resolutie) en een stuk artwork.