RedOctane over Guitar Hero, ook op DS

Ingrid (Laniboekje)
Charles Huang van RedOctane sprak onlangs in een interview over Guitar Hero en diens mogelijkheden op een handheld zoals de Nintendo DS. Nu ook Rock Band eraan zit te komen leek RedOctane haast wel de plicht te voelen om iets 'nieuws' met Guitar Hero te doen om zo de concurrentie voor te blijven.

Charles Huang probeert in het interview een reden te vinden voor het feit waarom Guitar Hero eigenlijk zo populair is geworden. Hij denkt dat dit komt doordat het spel ook gebaseerd is op gelicenseerde (rock)muziek en op deze manier meer mensen aanspreekt. Mensen kennen de muziek daadwerkelijk en de 'rockers' onder ons kunnen hun ei kwijt op de virtuele gitaar. Het gevoel om even een 'rock-star' te kunnen zijn, sloeg volgens Huang aan bij de gamers en sommige non-gamers. Tevens bracht de unieke controller een dimensie met zich mee. De speler had niet langer een standaard controller in handen maar daadwerkelijk een gitaar en dat brengt volgens Huang extra kracht met zich mee.

Huang zegt dat Microsoft in het begin zo diens twijfels had over de gitaar-controller. Ze wilden eerst zien of het concept Guitar Hero wel zou gaan werken. Toen ook zij inzagen dat Guitar Hero bij het publiek gewild was, zijn zij pas gaan nadenken over het 'upgraden' van de gitaar. Binnenkort (bij Guitar Hero III) dus wireless en custom faceplates! De gamers die hun genoegen en ongenoegen over de controller van Guitar Hero en Guitar Hero II geuit hebben zijn dus in principe door RedOctane tegemoet gekomen. De gamers wilden graag wireless gamen en graag zouden zij een ander design zien. Guitar Hero III is dus ontwikkeld met een visie op de klant aldus Huang.

Tevens wordt er in het interview gesproken over Guitar Hero op de DS! Huang verklaart in het interview dat Guitar Hero wel op de DS zal gaan verschijnen. RedOctance is echter nog in onderhandeling met Nintendo om het concept op de DS uit te gaan werken.

Om toch in het interview af te geven op de grote concurrent Rock Band geeft Huang aan dat hij denkt dat het een te dure grap gaat worden om de game incl. controller uit te gaan brengen. De game Rock Band incl. wireless controller zou volgens de geruchten zo een 280 dollar gaan kosten. Huang is benieuwd of Rock Band zo wel verkocht kan gaan worden.

Lees het gehele interview hier.