EA medewerker speelt met Wikipedia pagina eigen bedrijf

Christophe (SpankmasterC)
Dat bedrijven soms actief hun Wikipedia pagina bijwerken is bekend, maar dat een medewerker probeert de rol van een van de grondleggers van het bedrijf teniet te doen is wel opvallend.

Shacknews heeft boven water gehaald dat een gebruiker met een IP-adres welke geregistreerd is op naam van Electronic Arts Redwood City meerdere malen de Wikipedia pagina van EA heeft veranderd. De eerste grote verandering vond plaats op 20 november 2006 waarbij Trip Hawkins, een van de grondleggers van het bedrijf, uit het rijtje met belangrijke mensen werd geknikkerd.

Later is Trip ook uit delen van de geschiedenis van EA verwijderd, en zijn de verdiensten van Larry Probst naar de voorgrond geschoven. Ook zijn er referenties naar het EA spouse debacle verwijderd, en zijn er teksten toegevoegd die het vooruitstrevende karakter van EA in "reforming work/life balance issues that are endemic to the software industry" benadrukken.

Nadere inspectie van het IP leert ons dat via dit IP de meeste veranderingen op Wikipedia zijn aangebracht van alle IP-adressen van EA. Shacknews heeft contact gezocht met EA, maar heeft nog geen antwoord mogen ontvangen.