[gerucht] E3 gaat weer totaal veranderen

Morthill
Vorig jaar was de laatste Electronic Entertainment Expo zoals we die gewend waren. Een gigantische persbeurs met veel games, over-de-top presentaties en boothbabes. Kort na de beurs werd aangekondigd dat het in 2007 niet meer in die vorm zou gaan gebeuren. Vorige week was dan ook de E3 Business and Media Summit, maar ook dat lijkt niet de uiteindelijke vorm te gaan worden. De Engelse site MCV meldt namelijk dat de E3 ook in 2008 weer flink op de schop zal gaan, de beurs lijkt zelfs Los Angeles te verlaten.

Volgens MCV zou de E3 dit jaar puur nog in Santa Monica zijn geweest vanwege contractuele redenen. Het was eigenlijk de bedoeling om de beurs al dit jaar ergens anders te houden. De locatie waar de beurs in 2008 gehouden zal worden, zal volgende de site New York zijn.

Op de beurs van dit jaar kwam al wat gematigde kritiek vanuit de gameswereld. Zo zei Alain Corre, executive director voor Ubisoft in Europa, het Midden-Oosten en Azië:"E3 was less energising, less dynamic and more diluted. There have been less opportunities for business or exposure to partners and media. The new formula was a good try, but it has to be re-thought thoroughly.

Ook Jeff Bell, corporate vice president van global marketing voor de Xbox, deed de suggestie voor enige veranderingen:"Maybe we have to leave LA to solve the problem. I’m not flying the flag for Las Vegas necessarily, but LA’s not a convention town."