[Gerucht] Beautiful Katamari timed exclusive op de 360?

Maarten (kepler)
Op de games-website van Newsweek is te lezen dat Namco en Microsoft heel dicht zijn bij een overeenkomst over Beautiful Katamari als een timed-exclusive voor de Xbox 360. De deal zou volgende maand aangekondigd moeten worden tijdens de E3 in Los Angeles.

De vraag is natuurlijk of dit waar is, maar Namco heeft al verschillende (timed-) exclusives voor de Xbox 360; zoals Ace Combat 6 en de launch-game Ridge Racer 6. In het bericht werd echter ook gezegd dat de games zoals Beautiful Katamari en Ace Combat 6 uiteindelijk op de PS3 terecht zullen komen. Tijdens de E3 zullen we merken of Beautiful Katamari echt een timed-exclusive is op de Xbox 360.

Katamari op de PS2

Katamari Damacy was een sleeper-hit op de PS2 een tijdje terug. In het spel is het de bedoeling dat je de wereld op gaat rollen. Je begint heel klein met snoepgoed en andere rommel op de grond, maar je eindigt uiteindelijk met complete huizen en schepen die je kunt oprollen. Het eerste deel was alleen te koop in de US en Japan, maar het tweede deel was ook te koop in Europa en een groot succes. De next-gen versie van Katamari belooft nog grotere dingen die je kunt oprollen en je kunt ballen maken tot wel 10.000 kilometer in doorsnede.