Gamers beginnen steeds jonger

Christophe (SpankmasterC)
De leeftijd waarmee kinderen in contact komen met consumenten electronica (en daarmee dus ook games) wordt steeds lager.

De NPD groep heeft een rapport uitgebracht, Kids and Consumer Electronics Trends III, waaruit blijkt dat de gemiddelde leeftijd waarop kinderen consumenten elektronica beginnen te gebruiken van 8,1 jaar oud in 2005 is gezakt naar 6,7 jaar in 2007.

Wat verder opvalt is dat de gemiddelde leeftijd waarbij kinderen met computers en televisies in aanraking komen het laagst is met 4 tot 5 jaar. Satelliet radio's en draagbare media spelers (MP3 of MP4 spelers) worden gemiddeld op de hoogste leeftijd voor het eerst gebruikt, gemiddeld 9 jaar.

Daarnaast is ook nog gekeken naar het bezig van elektronica, en dit blijkt over het geheel gezien juist gedaald te zijn ten opzichte van 2005. Uitzonderingen hierop zijn de draagbare media spelers, digitale camera's en draagbare consoles (PSP, DS).

Als laatste is er nog gekeken naar de hoeveelheid gebruik van de elektronica, waarbij het gemiddelde op drie dagen per week ligt. Uitschieters zijn hier de televisie (met 5.8 dagen per week), mobieltjes en digitale video recorders.



Je kan nooit te vroeg beginnen!