Vista games binnenkort speelbaar in XP

Maarten (kepler)
Het bedrijf Falling Leaf Systems is bezig om Vista-software geschikt te maken voor Windows XP. Het programma is nog niet klaar, maar het bedrijf biedt mensen wel de mogelijkheid om de games Halo 2 en Shadowrun te pre-orderen.

Nu is dit niet zo heel bijzonder, maar wel het feit dat dit om XP-versies van de games gaat. Helaas zijn de games niet gelijk te spelen onder XP, want zodra het compabiliteits-programma af is zal dit gratis nagezonden worden. De verwachting is dat dit nog wel een aantal maanden kan gaan duren. Voorlopig zijn die games alleen nog in Vista te spelen, maar Falling Leaf Systems werkt dus aan een oplossing.

'Microsoft heeft besloten om de consument verplicht te laten overschakelen door het uitbrengen van twee games die alleen zullen draaien op Windows Vista. Eerst beweren ze dat het onmogelijk was om DirectX 10 te implementeren in Windows XP, en nu willen ze ons doen geloven dat het niet mogelijk was om twee DirectX 9-titels op XP te draaien. We zijn van plan om aan te tonen dat beide beweringen onjuist zijn,' aldus Thomason van Falling Leaf Systems.