Wederom iets meer details GTA IV

J (SocialDisorder)
Langzaamaan druppelt er steeds meer en meer GTA IV informatie het internet binnen. De previews van Xbox 360 Gamer Magazine, Xbox 360 World Magazine en EGM hebben samen de volgende gameplay-details opgeleverd:

- Geld verdienen kan door winkels te overvallen. Het is daarbij mogelijk (en waarschijnlijk soms ook noodzakelijk) om via de achterdeur weg te glippen.

- Roman, de broer van hoofdpersoon Niko, heeft een taxi-centrale in Broker. De sfeer in deze wijk is grauw, lelijk en verwaarloosd.

- In de camera-opties van IV zul je top-down kunnen selecteren. Mocht je de third person cam uit de vorige 3D delen niet lekker vinden, dan kun je dus ook retro spelen.

- Net als New York heeft Liberty City te kampen met veel daklozen. Om zich warm te houden, houden ze zich op rond tonnen waar een vuurtje in brandt.

- Rockstar wil dit deel realistischer aanpakken, wat zich ook vertaalt in de controls. Niko moet realistisch gaan reageren op de bewegingen van de linkerpook.

- Het havengebied uit de trailer heet Boabo. Doe je voordeel met deze informatie.

- Het relaties-aspect van San Andreas is verder uitgewerkt. Dit keer moet je niet alleen je vriendinnetje tevreden houden, ook de relaties met kennisen en vrienden zul je moeten onderhouden met behulp van je mobiele telefoon. Anders dan in San Andreas kunnen deze relaties het verschil tussen leven en dood betekenen.

- Het gekozen radiostation blijft doorspelen als je uit de auto stapt. Je kunt de radio's van alle passerende auto's horen als je op straat loopt.

- Rockstar is niet bang voor Bungie. GTA IV zal niet uitgesteld worden om de release van Halo 3 te ontlopen. GTA IV zal op 19 oktober wereldwijd te koop zijn.