Activision: "Harmonix is an imitator."

J (SocialDisorder)
Tijdens de presentatie van de jaarcijfers verklaarde Activision in het afgelopen fiscale jaar $85,8 miljoen winst gemaakt te hebben, een ruime verdubbeling van het jaar daarvoor dat bleef steken op $40,3 miljoen. De omzet viel in vergelijking iets tegen, slechts $1,51 miljard in het afgelopen jaar. Het jaar daarvoor zette het bedrijf $1,47 miljard om. Activision verwacht in het komende fiscale jaar $1,8 miljard om te kunnen zetten.

Tijdens een conference call met investeerders uitten de zakenlui hun genoegen met het verkrijgen van de Guitar Hero-franchise, en verklaarden dat ze nog maar net begonnen waren met de game-serie. Activision heeft grote plannen voor de lange termijn met de franchise.

Gevraagd naar de aanstaande concurrentiestrijd met concurrenten zoals het driehoekje MTV-EA-Harmonix met hun "Rock Band" antwoordden de vertegenwoordigers als volgt:

"it isn't surprising that the franchise has attracted imitators"

Ze wezen wel op een aantal sterke voordelen ten opzichte van hun concurrentie, namelijk merkherkenning en momentum. Daarnaast heeft de game erg veel steun van retailers, en zullen er regio-specifieke versies uitkomen van Guitar Hero.


Blijkbaar moeten de heren nog maar eens op de doos van Guitar Hero kijken

Tenslotte wilde Activision wijzen op een betere support voor de Wii dan bij de Cube, beginnende met Guitar Hero 3 die gebruik moet gaan maken van de voordelen van een fysieke interface.