Uitgever voor Loath Nolder

Astrid (lizardtattoo)
Enkele jaren geleden werd de adventure Loath Nolder aangekondigd door een Turkse onafhankelijke ontwikkelaar, Aedon Games. Door gebrek aan belangstelling van publishers verdween het spel echter stilletjes van het toneel. Vorig jaar pikte de eveneens Turkse developer Zoetrope Interactive de ontwikkeling op, en vandaag maakt de Nederlandse uitgever Lighthouse Interactive bekend dat zij de wereldwijde rechten om het spel uit te mogen geven hebben verkregen. Het spel heeft wel een nieuwe titel gekregen, namelijk Darkness Within: In Pursuit of Loath Nolder.

Loath Nolder is een horror/thriller, geinspireerd door de werken van H.P. Lovecraft. Het spel neemt je mee naar de diepste, donkerste hoeken van de menselijke ziel en laat je kennismaken met een angstaanjagende wereld van nachtmerries en occultisme. Galip Kartoglu, president van Zoetrope Interactive: "The game is filled with terrifying vistas and a compelling plot that revolves around a protagonist-investigator in classic Lovecraftian style."

De vice-president van Lighthouse Interactive, Steve Wall, bevestigt dat het een doodeng spel wordt. "This is truly a game that will send shivers up your spine. People love both a good mystery and suspenseful psychological thrillers. This is a great combination of both. Players are sure to turn the lights on while playing this game."

In het spel kruip je in de huid van politieman Howard E. Loreid en moet je de moord op Clark Field oplossen. Clark was een rijke man die zich bezighield met occulte zaken. Je hoofdverdachte is een alom gerespecteerde privé-detective genaamd Loath Nolder. Tijdens zijn laatste zaak is hij onder mysterieuze omstandigheden vijf jaar geleden verdwenen. Nu is hij terug, maar hij lijkt inmiddels overgelopen te zijn naar de andere kant van de regels van de wet. Al gauw krijg je last van vreselijke nachtmerries en word je dagen in plaats van uren later wakker.

Het spel kent een ingebouwd hint-systeem met drie moeilijkheidsgraden waardoor iedereen het spel op zijn eigen niveau kan aanpassen. In plaats van alleen voorwerpen kan je ook gedachten en ideeën nader bekijken in je inventaris. De puzzels bestaan naast traditionele adventure-puzzels ook uit het ontcijferen van dromen en het vinden van belangrijke zinnen in documenten.

Er zijn zes screenshots vrijgegeven van het spel, dat in de herfst in de winkels moet liggen.