Developer van Haze vraagt om games met boodschappen

Ingrid (Laniboekje)
Developer Free Radical (bekend van TimeSplitters en Haze) vindt dat next-gen games meer in de wereld van volwassenen dienen te treden. Free Radical vindt ook dat andere developers verder moeten kijken dan de techniek. Zij moeten zich ook richten op het psychologische achter het spelen van games.

Scriptschrijver van Haze, Rob Yescombe, uit zich over Halo 3 met de boodschap dat Halo 3 meer voor tieners is die het leuk vinden om wat om zich heen te schieten. In 'zijn' spel Haze krijg je als gamer de kans om je echt volwassen te voelen in een wereld van next-gen gaming.

Yescombe vindt dat developers zich meer moeten richten op zaken die nu in de wereld gebeuren en deze zaken dus ook dienen te gebruiken in het ontwikkelen van hun games.

It's about what's happening in the world today - it's ludicrous, and how can you make something that doesn't reflect that? Well, you could bury your head in the sand and make Halo 3, but the fact of the matter is there are more important things at stake."

Nu is Haze natuurlijk ook een First-Person-Shooter dus we zijn benieuwd hoe Free Radical hun game ten opzichte van Halo 3 meer volwassen heeft kunnen maken.