Major Nelson VS Epic

Jaap (dikkedorus)
Microsofts Major Nelson heeft heel wat fans op de kast gejaagd met wat uitspraken omtrent de strijd tussen MS en Epic.

Het draait allemaal om de downloadable content voor Gears of War; Epic was van plan om deze content volledig gratis beschikbaar te stellen. Uiteindelijk bleek dat hier toch voor betaald moest worden.
De fans voelden zich redelijk belazerd door de mensen van Epic en deze verkondigde toen dat ze het wel gratis beschikbaar wilde stellen, maar dat Microsoft de mensen alsnog wil laten betalen voor de extra maps.

Wat blijkt, Microsoft/Major Nelson geeft als reden dat Microsoft "meer dan een miljard" heeft gestoken in de extra 256MB RAM die in de Xbox 360 is gestopt, dit op verzoek van Epic. Om dit terug te verdienen heeft Microsoft besloten om de content van Epic tegen betaling aan te bieden.
Veel Major Nelson luisteraars vinden deze redenatie ronduit lachwekkend.
Vele zijn van mening dat Microsoft dit allang terug heeft verdiend door het feit dat deze game een enorme System Seller is gebleken voor de Xbox 360.
Verder is deze extra 256MB natuurlijk te gebruiken door elke game, en volgens sommige "experts" is deze verdubbeling zelfs één van de redenen dat de 360 nog kan concurreren met de PS3.

De uitspraken van Major Nelson, en de enorme hoeveelheid reacties zijn hier te vinden.