Microsoft gooit grenzen dicht met Spring Update

Maarten (Moart)
Nadat mensen er een hele tijd ongestraft mee zijn weg gekomen, gaat Microsoft nu toch echt Xbox Live gebruikers aanpakken welke een ander land van herkomst hebben opgegeven dan waar ze op dat moment spelen. Dit wordt gedaan met de nieuwe Spring Update, welke onder andere ook Live Messenger toevoegt aan het rijtje applicaties alsmede de "Games for Windows - LIVE" ondersteuning zal gaan bieden.

Een relatief grote groep Xbox Live gebruikers vult bij het registreren van hun account een ander land van herkomst in dan waar ze op dat moment spelen. Dit omdat het dan mogelijk is demo's en filmpjes te downloaden die alleen beschikbaar zijn voor landen als Japan en de Verenigde Staten.

Microsoft is verplicht deze gebruikers aan te pakken omdat het rechtenkwesties met zich meebrengt. Zo zijn bepaalde filmpjes op Xbox Live afkomstig uit tv-series die in de Benelux nog moeten gaan verschijnen. Microsoft is verantwoordelijk voor het beschermen van deze rechten en zegt dat het bedrijf gewoon de wet naleeft. Als ze er via je IP adres achterkomen dat je hebt gelogen over het land waar je je bevindt, zal alle content op Marketplace die niet voor het land in kwestie beschikbaar is geblokkeerd worden.

De Spring Update is vanaf 7 mei beschikbaar via Xbox Live.