PS3-versie Devil May Cry 4 1080p @ 60 fps

J (SocialDisorder)
PSM UK mocht van Capcom met de nieuwe Devil May Cry aan de slag, en vonden het tot nu toe een mix van het beste van Devil May Cry 1 en Devil May Cry 3: Special Edition.
In wat de langste Devil May Cry-game tot nu toe moet worden zullen zowel Dante als Nero speelbaar zijn. Nero zal echter het hoofdpersonage zijn, omdat Hiroyuki Kobayahi vindt dat Dante te sterk begint te worden. Met Dante als hoofdpersonage zou de game minder uitdagend worden.

De moves van Dante zijn direct overgenomen uit Devil May Cry 3, met als enige toevoeging de Instant Style Switcher. De animaties van Dante hebben ook een makeover gekregen. Dante is in deze game tegen de 40 jaar oud.

De vijanden in Devil May Cry 4 zullen groot in aantallen zijn, er zitten in deze game meer soorten vijanden dan in Devil May Cry 1 tot en met 3 samen.
De hoofdmoot van de vijanden zijn Frosts, die zichzelf kunnen bevriezen om gezondheid terug te krijgen.
Eindbazen zullen elk een aparte methode hebben om af te maken, denk hierbij echter niet aan God of War-achtige taferelen, het combatsysteem blijft hetzelfde. Zo zul je een setje Frost Twins moeten bevechten en ze uiteindelijk met de Demon Arm van Nero tegen elkaar aan moeten slaan om het gevecht te beëindigen.

Het zwaard van Nero kent een leuk foefje: de accelarator. Door R2 in te drukken in hetzelfde ritme als je aanvallen wordt je zwaard beter en schadelijker. Hoe langer je dit vol weet te houden, hoe krachtiger de klappen worden die je uitdeelt. Visueel zal het zwaard steeds roder worden, er zal stoom vanaf komen en zullen er zelfs vlammen vanaf slaan.

De versie die PSM UK in handen had speelde op 1080p en met een snelheid van 60 fps.