Custom Robo Arena releasedatum en info

Roy
Custom Robo komt naar de Nintendo DS, en wel op 25 mei 2007. De game verscheen eerder al op de GameCube en was een bescheiden succesje. Op de Nintendo DS zal het mogelijk zijn om online tegen drie andere gamers te vechten.

De speler neemt de rol aan van een jongen die net is overgestapt naar de Midheart High School. Zijn grote dromen zijn het winnen van het Custom Robo Kampioenschap en het bestrijden van de robotmisdaad als speciale politieagent. Onder begeleiding van zijn nieuwe vriend Liv, moet onze held leren wat het betekent om een Robo Fighter te zijn.

Het doel van dit spel is deelname aan het prestigieuze Custom Robo Kampioenschap. Maar voor het zover is moet de speler deelnemen aan allerlei andere uitdagingen en competities om de allerbeste onderdelen te verzamelen, want alleen hiermee kan de beste robot ter wereld worden gebouwd. De onderdelen zijn onderverdeeld in de categorieën Body, Pod, Gun, Bombs en Legs. Via het touchscreen van de Nintendo DS kunnen alle onderdelen heel gemakkelijk worden gekozen en toegevoegd.

Als de eerste extra onderdelen in het spel zijn gevonden, kan de speler beginnen met het aanpassen van zijn of haar robot in de Garage, om deze voor te bereiden op het komende gevecht. Als alle onderdelen zijn vrijgespeeld, kunnen spelers duizenden combinaties maken om hun robots het ideale evenwicht mee te geven tussen snelheid, aanvallende krachten en verdedigende kwaliteiten. Door het ruime aanbod aan onderdelen kan de speler voor elke situatie de meest geschikte robot samenstellen.

De Battle Mode van Custom Robo Arena is bedoeld voor een enkele speler. Deze moet proberen de ultieme Robo Commander te worden. In de arena’s wordt de richtingstoets gebruikt om de robot te besturen, terwijl tegenstanders middels de actieknoppen met snelvuur en bommen bestookt kunnen worden.

De vrij te spelen Robocade is een gebied waarin spelers niet alleen vrij kunnen strijden tegen aanpasbare tegenstanders maar ook kunnen deelnemen aan arcade-achtige gevechten om hun scores te verbeteren. Afhankelijk van hun prestaties worden spelers beloond met een gouden, zilveren of bronzen trofee. Maar hiervoor dienen wel vijf rondes achter elkaar gewonnen te worden!

Naast de genoemde spelvarianten, beschikken spelers ook nog eens over de mogelijkheid om tegen spelers over de hele wereld te strijden via de Nintendo Wi-Fi Connection. Hierbij kunnen spelers het opnemen tegen willekeurig bepaalde tegenstanders, een speler van vergelijkbaar niveau of een specifieke vriend. De uitgebreide opties maken het gemakkelijk om codes van vrienden en rivalen toe te voegen, terwijl er ook klassementen kunnen worden opgezet zodat de vorderingen nauwkeurig worden bijgehouden. De verwachte verkoopprijs van Custom Robo Arena is 45 euro.