THQ is het porten zat

Maarten (Moart)
THQ gaat binnenkort beginnen met een nieuwe strategie. Waar zij voorheen al hun games uit lieten komen op alle drie de consoles, zullen zij zich nu meer gaan richten op individuele consoles.

Zij hebben dit besloten omdat zij denken dat de PlayStation 3 en Xbox 360 aan de ene kant, een heel ander publiek hebben dan de Wii aan de andere kant. Zo heeft Xbox 360 volgens hun al heel vroeg de harten van de core gamer weten te stelen, en is Sony met de PlayStation 3 vooral in Europa op de goeie weg om een soortgelijke positie te verkrijgen.

THQ vindt de concurrentie op de Wii beduidend minder, daarom is er meer plaats voor titels als WWE en spellen uit franchises van Nickelodeon en Pixar. De PlayStation 3 en Xbox 360 zullen de wat meer bigger budget titels krijgen. Deze zullen in kleine getalen komen, gezien de hoge productiekosten van titels als Saints Row en Frontlines: Fuel of War, maar deze zullen per spel dan weer een relatief groot bedrag opleveren. Uiteindelijk zal de Wii meer spellen van THQ krijgen dan haar concurrentie, maar zullen de opbrengsten per console ongeveer gelijk zijn.