Take Two Games onder vuur door Ghost Rider

J (SocialDisorder)
Gary Friedrich bedenker en oorspronkelijke tekenaar van het Marvel Comics personage Ghost Rider heeft een aanklacht tegen een hele rits bedrijven ingediend, waaronder Take Two Games, Columbia TriStar Motion Picture Group, Marvel Entertainment, Sony Pictures Entertainment, producers Relativity Media, Crystal Sky Pictures & Michael De Luca Productions en Hasbro.

Normaal gesproken liggen de rechten van een comicbookcharacter bij de uitgever, in dit geval Marvel, alleen beweert Friedrich dat in 2001 de rechten aan hem overgedragen zijn. Mocht Friedrich dit hard kunnen maken, wacht hem een fikse schadevergoeding, aangezien de film niet alleen een videogame voortbracht, maar ook een behoorlijke hoeveelheid aan merchandise. Elk product dat op het Ghost Rider-personage is gebaseerd valt onder de veronderstelde copyright-schending.

Overigens is het opvallend te noemen als de rechten daadwerkelijk in 2001 zijn overgedragen. Na het succes van Blade(1998) en vooral X-Men(2000) kwam er een ware stormloop op de filmrechten van vrijwel alle Marvel-comics.