Halo 3 multiplayer-beta op 16 mei

Maarten (kepler)
Mensen die een code hebben gekregen voor de Halo 3 multiplayer-beta zullen deze vanaf 16 mei kunnen gebruiken. Vanaf die datum zal de beta namelijk te downloaden zijn. De beta is dus alleen multiplayer en zal lopen tot en met 6 juni.

De code voor de beta kon je krijgen bij het spel Crackdown of winnen via één van de vele wedstrijden die hier en daar werden georganiseerd. De enige manier om de beta nog te krijgen is het kopen van Crackdown, de wedstrijden zijn al een tijdje gesloten. De beta zal er redelijk uitzien als de game die in het najaar in de winkels zal liggen, maar het blijft een beta natuurlijk. Er zullen verschillende bugs, exploits en allerlei andere vervelende zaken inzitten. Aan ons dus de taak om die er uit te halen door de beta te spelen.

Wat er vooral getest zal is het MatchMaking. Hierdoor zul je dus alleen matchmaking games kunnen spelen, maar wel met verschillende modi. Er zullen oude game-types inzitten, maar ook hele nieuwe. De beta bestaat uit drie verschillende maps: Valhalla, High Ground en Snowbound.
Nieuwe types wapens en granaten zul je ook kunnen gebruiken, maar ook nieuwe online functionaliteiten. Er zullen echter een flink aantal features verborgen blijven in de beta, en deze features zullen alleen in de uiteindelijke game te zien zijn.

Naast de datum is er ook nog een nieuwe video-documentaire verschenen van Halo 3. Hierin kun je zien wat de x-button kan doen, en zie je hoe een level vanaf de grond wordt opgebouwd. De beelden in de video zijn van de Alpha-versie. Ze laten alleen de functionaliteit zijn en zijn niet representatief voor de kwaliteit van de Beta. De video kun je via de volgende links downloaden, maar hij staat ook op Xbox Live Marketplace (720p):

Quicktime (37 MB)
Quicktime (104 MB)
Windows Media (110 MB)
Windows Media (32 MB)