Voormalig Take-Two CEO krijgt gouden handdruk

Maarten (Moart)
Vorige week was er nogal een crisis aan de gang bij Take-Two Interactive. Zo scheen het financieel allemaal niet zo goed te draaien, en bleek ook nog eens dat de directie aandelenfraude had gepleegd. Aandeelhouders eisten daarom dat het hogere bestuur van Take-Two op zou stappen en werd vervangen door een nieuw raad van bestuur.

Het leek even alsof de aandeelhouders de laatste lach hadden. Maar waarschijnlijk hebben zij een bepaalde clausule uit het contract van CEO Paul Eibeler over het hoofd gezien. Zoals dat tegenwoordig gaat bij topmanagers krijgt ook meneer Eibeler een gouden handdruk waar je U tegen zegt.

Zo krijgt hij een direct bedrag van $2.475.000 toegewezen, 100.000 aandelen en ook nog eens meer dan een half miljoen opties, waarmee hij aandelen kan kopen onder de huidige koerswaarde. Maar daarmee houdt het niet op. Hij krijgt ook nog eens zijn salaris en vakantiedagen uitbetaald voor de dagen die hij nog zou hebben gewerkt.

Als pleister op de wond krijgt hij tot vier oktober een baantje aangeboden als consultant van Take-Two, met een aardig salaris van $50.000 per maand. Ook zijn zorgverzekering blijft onveranderd en vangt hij $800 per maand om een lease auto mee te financieren.

Maar het is niet alleen goud wat er blinkt. Hij moet wel zijn Blackberry PDA, bedrijfscreditcard, sleutels en nietmachine inleveren, arme meneer Eibeler toch.