Red Octane reageert op X-Plorer klachten

Morthill
Sinds de release van Guitar Hero 2 op de Xbox 360 zijn er veel klachten op het internet gepost over de kwaliteit van de X-plorer controller. Deze zou, afhankelijk van de versie, niet goed functioneren; de Whammy-bar zou namelijk van tijd tot tijd gewoon niet werken. Aangezien deze redelijk belangrijk is voor het neerzetten van goede scores, is dat niet iets wat je als speler wilt hebben. Inmiddels heeft ontwikkelaar Red Octane via Joystick gereageerd:

In regards to the controller, we’re currently in the process of having our internal QA and production teams look into this possible issue, and are working to quickly isolate this if there is one. In the meantime, we suggest our fans try to replug in their guitars without holding down any buttons or the whammy bar, and that may help immediately resolve the issue.

Voorlopig zal Red Octane de controllers dus niet terug roepen, omdat ze er zelf nog niet van overtuigd zijn dat het aan de controller ligt. Misschien dat dit toch verandert na hun eigen onderzoek. Het verhaal zal in ieder geval nog wel een staartje krijgen.


Boven de goed functionerende, onder degene met Whammy-problemen