Metal Gear Solid 4 blijft exclusief op de PS3

Maarten (kepler)
Een paar dagen geleden heeft Hideo Kojima al gezegd dat Metal Gear Solid 4 exclusief op de PS3 zal uitkomen, maar hij heeft dit nog maals bevestigd in een interview.

De reden hiervoor is dat de game gemaakt is voor een bioscoop en dat de PS3 deze ervaring kan bezorgen. Als een game gemaakt is op DVD-level dan is het wel mogelijk om multiplatform te gaan, maar dat is dus niet het geval met MGS4. "But like I said, MGS4 is aimed for the movie theatre, it's aimed for the PS3, so the game's scenario and graphics need this theatre-type hardware. It's when a producer has a game that can work on the 'DVD level' that a game will go multiplatform"

Aangezien er een kans is dat rumble mogelijk is op de PS3 werd hiernaar gevraagd. Kojima wil heel graag rumble gebruiken, maar het is de vraag of dit nog op tijd gaat lukken. De game is zonder rumble ontworpen, en om nu nog een goede functie voor de rumble te vinden gaat erg moeilijk worden. Als hij zou moeten kiezen tussen rumble en motion-sensors dan zou hij toch kiezen voor rumble in de controller.

Het scenario van de game is al een tijdje af en ze zijn nu bezig met het ontwikkelen van de game zelf. Wanneer de game af is werd niet verteld en dit zal zeer waarschijnlijk nog wel een tijdje duren.

Als laatste nog een mooie quote van Hideo Kojima:

"The PS3 is like the theatre, it's a little bit high-priced but it has to be high quality as well. The 360 is a DVD, it still needs to be high quality but you need more variations, while the Wii is almost like a TV channel, because every game you have it with your family".

Met dank aan KoosyNL, Morthill en Cyberia18