Sci-fi adventure Prominence aangekondigd

Astrid (lizardtattoo)
Digital Media Workshop, Inc. is een multimedia-bedrijfje in New York. Ze bestaan al sinds 1997 en hebben de afgelopen jaren vooral in opdracht TV-producties en drukwerk geleverd, maar ze hebben ook aan games gewerkt. Nu werken ze aan hun eerste eigen game, Prominence. Prominence wordt een science fiction point-and-click adventure en zal in 2008 af zijn.

Het spel zal een first person adventure zijn met gepre-renderde omgevingen en geanimeerde effecten. Het verhaal zal zich gaandeweg het spel vertakken, en er zijn diverse einden zodat je het opnieuw kan spelen. Ook zullen de puzzels veelal meer dan een oplossing hebben. De speler is een onbekend persoon, je wordt wakker in een ruimte vol niet-werkende elektronica en medische apparatuur en je hebt geen idee wie je bent en wat je daar doet. Je gaat op onderzoek uit en aan de hand van fysieke voorwerpen, geluidsfragmenten, digitale bestanden en een beschadigde computer ontrafel je langzaam het mysterie.

Op de homepage van het spel kun je vast wat meer informatie over het spel vinden. Deze zal regelmatig worden voorzien van nieuws.

Twee stukjes artwork: