Interview met Reggie

Roy
Mercury News heeft gesproken met Reginald Fils-Aime, directeur van Nintendo Amerika. De hoofdpunten uit het interview vind je hier terug.

De reden dat de PSP in januari in Amerika bijna net zoveel verkocht als de Nintendo DS kwam doordat de DS zo goed als uitverkocht was.
Heel veel developers zijn bezig om hun aandacht naar Wii en DS developement te verplaatsen. Onder deze developers zijn onder andere EA en Pandemic.
De Wii is overal ter wereld een erg gewilde console. Voorraad blijft niet lang in de winkels liggen en ze verkopen heel snel uit. Zowel Japan, Amerika als Europa gaan helemaal wild. Dit geldt voor heel Europa, in tegenstelling tot de Xbox 360 die alleen in de UK goed verkoopt en tegenvalt in de rest van Europa.
De polsbandjes van de Wiimote die braken was gedeeltelijk de schuld van de gamers zelf. Een hoop gamers waarbij het bandje brak dacht namelijk dat ze de Wiimote soms los moesten laten (bijvoorbeeld bij Wii Bowling). Nintendo heeft echter hier geen probleem van gemaakt en iedereen die dat wilde een nieuw bandje gestuurd.
Er lopen nog processen van een aantal gedupeerde gamers met kapotte TV's. Dit is nu in handen van de advocatenarm van Nintendo. Het is afwachten wat er uit gaat komen.