Moeite met achievements? Bouw een machine

Roy
Op de Xbox 360 kun je achievements verdienen met je games. Voor bepaalde acties of prestaties krijg je punten. Nu is het lastig om alle achievements in één game te halen, en dat maakte de Amerikaanse David Harr gek.

Hij wilde de laatste achievement in Perfect Dark halen, maar had geen zin om er veel tijd in te stoppen. Daarom bouwde hij een apparaat dat het voor hem deed.

De laatste achievement die hij moest halen was 60 punten waard en gold voor het spelen van 2.000 off-line spelletjes in PD. Het apparaat dat hij bouwde drukte voor hem automatisch op start en stop zodat hij zelf niets hoefde te doen: I calculated that it would take about 40 hours of gameplay just pushing two buttons to start and re-start a game. With my electronics experience I wondered if there was something that could push those two buttons for me so I could go about my daily life.

Hij snapt dat dit niet helemaal eerlijk is, maar omdat het gaat om offline gamen en niet online tegen andere vindt hij het wel kunnen: This is not playing online on Xbox Live - it is not playing against other people. That would be unethical.