Interview met Team Ninja baas Tomonobu Itagaki

Roy
In een interview met CVG heeft Tomonobu Itagaki een aantal dingen verteld die voor Team Ninja fans de moeite waard zullen zijn. Allereerst was er de vraag hoe hij dacht over downloadable content. Itagaki zegt hierover dat het een mooi systeem is voor zowel gamers als developers. In het verleden heeft Team Ninja dit al laten zien met Ninja Gaiden en de bijbehorende Hurricane Packs.

Op dit moment zijn er nog geen plannen voor een Dead or Alive en Ninja Gaiden game voor de Wii. Na het spelen van de boks-game in Wii Sports had Itagaki echter wel al een aantal interessante ideeën opgedaan.

De concurrentie van Dead or Alive, bijvoorbeeld van de in Japan recent uitgekomen game Virtua Fighter 5, ziet Itagaki alleen maar als een stimulans om de Dead or Alive serie nog beter te maken. Goede concurrentie is belangrijk om een genre naar een hoger niveau te tillen.

De laatste vraag ging over de Japanse gamesindustrie en welke console er over vijf jaar het belangrijkst gaat zijn. Itagaki antwoordde hierop dat het niet belangrijk is om naar de gamesindustrie per land/regio te kijken. Ze maken games voor de hele wereld.