[Update] N-gage 2 zal in september verschijnen

Maarten (kepler)
Een aantal dagen geleden was er nog het bericht dat de ontwikkelaars tevreden zijn over de N-gage 2, maar nu is bekend geworden dat de next-gen N-gage vanaf september in de winkels zal liggen. Dit wordt gemeld door een weblog van Nokia.

Een tweetal publishers zal de launch ondersteunen met games, zo zal EA een aantal games uitbrengen en ook Gameloft is van de partij. Maar deze bedrijven zullen niet de enigen zijn die games zullen uitbrengen op de N-gage 2, en er zullen nog meer uitgevers volgen. They aren't the only ones, as throughout the year we will continue to make exciting announcements of other leading publishers adding their titles to our games catalogue. By early 2008, we expect to have some of the biggest franchises and hottest mobile games included in the N-Gage experience.

Update 13:10

Het is nu ook duidelijk geworden dat de N-gage 2 een technologie zal zijn die gebruikt zal worden op meerdere telefoons, wat al op de E3 in 2005 werd aangekondigd. Het lijkt er dus op dat ze hier echt mee zullen doorgaan en de N-gage 2 zal dus geen echte handheld worden, maar meer software dat gebruikt zal worden op meerdere telefoons.