Microsoft: Het is niet nodig om de 360 te laten zakken in prijs

Bernd (Retuobak)
De regionale vice president van de EMEA (Europe, Middle-East & Africa) Home & Entertainment divisie van Microsoft, Chris Lewis, sprak met de Britse website MCV over onder andere het prijsbeleid van Microsoft wat betreft de Xbox 360 en tevens over de nieuwe geprojecteerde getallen voor verscheepte consoles. Lewis sprak allereerst geruchten tegen dat Microsoft de Xbox 360 zou verlagen in prijs vlak voor de release van Sony's PlayStation 3 op 23 maart.

Volgens Lewis biedt Microsoft al voldoende keus en waar voor het geld aan de consument, zeker vergeleken met de aankomende concurrent. Lewis meldde verder trots dat Microsoft een goede Kerst achter de rug had in Europa en inmiddels 3,1 miljoen consoles heeft verscheept hierheen.

Toen MCV Lewis vroeg naar wat hij dacht over Sony's plannen voor de Europese launch van de PS3 zei hij dat lastig zou zijn om bij te houden wat Sony wel of niet aankondigt. Volgens hem zal Sony de beperkte eerste verscheepte consoles direct verkopen. En consumenten zouden gaan kijken naar of de PS3 de 200 pond hogere prijs waard zou zijn. Waarbij gezegd moet worden dat Lewis hier de 425 pond kostende PS3 vergelijkt met de 200 pond kostende core versie van de Xbox 360. Voor een premium Xbox 360 zal men 280 pond kwijt zijn.