Piraterij zorgt voor stoppen van Eastside Hockey Manager

Mambaman
Sports Interactive, een ontwikkelaar van sport management spellen zoals Football Manager 2007, World Wide Soccer Management 2007 en Out of the Park Baseball 2006 heeft verdere ontwikkeling van hun ijshockey management spel Eastside Hockey Manager gestaakt.

Volgens de managing director van Sports Interactive, Miles Jacobson, is de voornaamste reden hiervan de toenemende piraterij van het spel. Zo stelt hij dat de online verkoop van Eastside Hockey Manager mondjesmaad was terwijl de illegale torrents juist erg populair bleken te zijn. Met name in hun grootste bron van inkomen, de Scandinavische markt, was een terugval van verkoop te zien, en na een analyse werd het volgens Jacobson bekend dat illegale en gehackte versies van het spel de oorzaak hiervan waren. Al met al werd het Jacobson pijnlijk duidelijk dat de opbrengsten van het spel bij lange na de ontwikkelkosten of de kosten van de licenties kon dekken.

Voor de verspreiders van de illegale versies van Eastside Hockey Manager had Jacobson het volgende te zeggen:

"And to those of you who pirated it, this is what happens when you steal. There are no excuses you can give that are valid for stealing - you have lead to the demise of a game that you enjoyed playing."