Nieuwe screenshots uit The Darkness

J (SocialDisorder)
De Zweden van Starbreeze Studios hebben met Chronicles of Riddick: Escape From Butcher Bay Mark Silvestri weten te overtuigen dat zij in staat zijn om een licentie te gebruiken voor een goede game. Silvestri had er dan ook weinig moeite mee om de ontwikkeling van een spel gebaseerd op zijn strip The Darkness in handen van Starbreeze te leggen.

The Darkness draait om Jackie Estacado, die het grootste deel van z'n jeugd opgroeit in een weeshuis totdat hij wordt opgenomen in de maffia-familie van z'n oom. Hij doet het niet onaardig als maffia-hitman, en die baan wordt een stuk gemakkelijker als hij op z'n 21e verjaardag dankzij een vloek controle krijgt over allerlei demonische krachten en een lading Gremlins-achtige wezens genaamd Darklings. Probleem is alleen dat deze krachten en Darklings alleen in het donker werken.

Dat dit de deur openzet voor interessante gameplay weten we inmiddels dankzij titels als Splinter Cell en Chronicles of Riddick. In april zullen we weten of het ook voor Jackie en z'n Darklings geldt. Tot die tijd zullen we het met screenshots moeten doen.