Christelijk PC-spel in de maak: Tribulation Knights

Ingrid (Laniboekje)
Developer Atomic Design Laboratory komt met een PC-spel gericht op het Christelijke geloof genaamd: Tribulation Knights. Het spel zal een third-person adventure worden waarbij je volop gebruik zult gaan maken van stealth-technieken.

Verhaallijn:
Het hoofdpersonage, wiens naam nog niet bekend is, is een getrainde agent in een organisatie genaamd "Tribulation Knights". Zo'n Tribulation Knight is een agent van een geheime organisatie gecreëerd door de onlangs vernietigde Christelijke beweging. Hun missie is om de vrijheid en veiligheid van de Christenen te beschermen tijdens rumoerige tijden. Deze rumoerige tijden houden nu in dat de Christenen wereldwijd vervolgd worden vanwege hun geloof.

Het verhaal heeft veel weg van verhaallijnen in de Bijbel en dan met name het einde van de wereld. Een wereldwijde cult-organisatie neemt de macht over de planeet en heeft als doel om de Christenen tot hun geloof te bekeren anders zullen er rake klappen gaan vallen. The Tribulation Knights zijn ervoor om deze chaos te voorkomen. De missies variëren van het redden van groepen mensen die gevangen zitten door de Enforcers tot het infiltreren van het Enforcers-netwerk.




Gameplay:
De Tribulation Knights gebruiken belangrijke vaardigheden als stealth in hun missies. Ze maken echter geen gebruik van het doden of schieten op vijanden en andere characters, deze vormen van geweld zijn bewust uit het spel gelaten. Waar de Tribulation Knights wel gebruik van kunnen maken is een 'slingshot', een gebruiksvoorwerp waarmee ze bewakers en alarmsystemen van de Enforcers kunnen uitschakelen. Een partner zal jou als speler in het spel de nodige tips geven om verder te komen in het spel.

Als de speler dan toch nog gespot wordt door de beveiliging, the Enforcers of loyale burgers die zich aan de World Order houden, zal een alarm gaan loeien die zo de aandacht op jou richt. Als er een alarm afgaat zal of de missie gelijk afgelopen zijn of de vijanden zullen meer alert worden. De vijanden kunnen jou als speler arresteren en zo ben je gedwongen om de missie opnieuw te spelen of jouw weg uit de cel zien te vinden. De missies eisen van de speler om zich zo onzichtbaar mogelijk te maken gedurende het spel en dit bijvoorbeeld met behulp van donkere steegjes, riolen en een heleboel stealth-vaardigheden.

Meer informatie over dit spel kun je vinden op http://www.tribulationknights.com

Van een releasedatum is nog niet gesproken.