Capcom wil meer franchises verfilmen

Steven (Steeven)
Capcom wil meer films laten maken op basis van bekende game-franchises. Om dit mogelijk te maken hebben ze Germaine Gioia van THQ ingehuurd om met Hollywood te bemiddelen wat er mogelijk is. Na redelijke successen met de Resident Evil-films (komt nog een film) en met Street Fighter en Onimusha films op komst, wil Gioia ook andere franchises gaan aanbieden.

Capcom heeft namelijk ook nog franchises als Dead Rising, Lost Planet en Devil May Cry in huis. De vraag is of die games wel verfilmd kunnen worden. Dit laat Gioia dus onderzoeken, want de nieuwe films moeten zowel in de VS als in Europa een hit worden.

Capcom is niet de eerste die naar Hollywood kijkt. Sega, Konami en Namco Bandai gingen de ontwikkelaar al voor. Dat komt door het volgende:

"[...]
"As game development became more expensive, it really, clearly became important''. Gioia said that with next-generation gaming development costs reaching peaks of $10 million-$12 million to develop a game for a single platform, Hollywood licenses become important to reach a broad enough audience to have sales of close to a million units at launch.
[...]"


Games ontwikkelen is momenteel erg duur en het is moeilijk de kosten eruit te halen. Door een film te maken promoot je een game voor de massa om zo hopelijk genoeg exemplaren te gaan verkopen. Dat betekent dus dat games en films ongeveer gelijktijdig moeten gaan uitkomen en dat betekent weer deadlines. Capcom garandeert de fans echter dat het geen franchises zal verneuken of afraffelen.