Shining Force EXA info en screens

Ingrid (Laniboekje)
Shining Force EXA laat gamers een wereld verkennen vol dynamische gevechten waarbij verscheidene wapens en magische krachten gebruikt zullen gaan worden. Een nieuw tactisch systeem dat geintroduceerd zal worden in dit Shining Force spel zal de speler ertoe zetten om systematischer na te gaan denken over bepaalde acties die men uit kan voeren. Je kunt gaan spelen als het zwaardvechtertje Toma of als het meisje genaamd Cyrille, dat haar krachten van de magie moet hebben. Uiteindelijk is het doel om het RPG-verhaal te gaan volgen en jouw wereld te behoeden van allerlei wezens die kwaad in de zin hebben.

Enkele features in het spel:

- Tactische gevechten waarbij je moet denken aan zowel aanvallen als verdedigen. Dit om jouw gebied te beschermen en vijanden af te weren.
- Jouw gebied kun je beschermen d.m.v. vijf verschillende acties: Basic Mode, Bombardment, Recovery, Enemy Scouting en Absolute Defense.
- Je krijgt dus de keuze om te kiezen voor twee hoofdcharacters; Toma of Cyrille.
- Jouw battleparty kun je aan de hand van jouw wensen instellen, dus jouw partymembers kun je aanvallend of juist defensief opstellen. Door het gebruik van verscheidene items kun je jouw characters ook andere krachten aanleren.
- Met behulp van battle experience points en allerlei items kun je jouw characters sterker maken.

De twee beelden hieronder zijn afkomstig van FMV die in het spel verwerkt zitten.



Hieronder enkele in-game screenshots.




Het spel zal rond de lente van het jaar 2007 in Japan verschijnen. Of het spel ook een US- en/of EU-release krijgt is nog niet bekend.