Uitgever voor paranormale adventure Delaware St. John

Astrid (lizardtattoo)
De Nederlandse uitgever Lighthouse Interactive heeft de wereldwijde rechten opgekocht om deel drie van de serie adventures rond de paranormale detective Delaware St. John ("The Seacliff Tragedy") uit te mogen geven. De release staat gepland voor kwartaal 1 van 2007. Lighthouse zal ook de eerdere twee delen uit gaan geven in een flink aantal landen waaronder de BeNeLux en de Verenigde Staten.

The Seacliff Tragedy speelt zich af in een groot pretpark dat enige jaren geleden de deuren heeft moeten sluiten na een noodlottig ongeval dat aan meer dan honderd mensen het leven kostte. Delaware St. John is een detective die met doden kan praten. Door de stemmen van die honderd doden wordt hij naar het park gelokt, waar hij er vervolgens achter komt dat er wellicht opzet in het spel is geweest. Samen met zijn assistente Kelly Bradford onderzoekt hij de lugubere omgeving.

Erik Schreuder, CEO van Lighthouse Interactive is blij met de overeenkomst: "We are very excited at Lighthouse to add a paranormally gifted hero like Delaware St. John to our stable of promising games. This series has more atmosphere, thrills and tension building than most games, without using any gore; it is a storytelling accomplishment. We are absolutely looking forward to the release of this game and building a long-term franchise for both companies.”

Spelers kruipen afwisselend in de huid van John en Kelly. Kelly heeft de beschikking over speciale apparatuur zoals een EMF-meter om paranormale activiteiten te kunnen waarnemen en een Voice/Imagery Communicator om te kunnen overleggen met elkaar.