Microsoft zoekt nieuwe studio voor Halo-film

J (SocialDisorder)
Nadat Fox en Universal de film hebben laten vallen is Microsoft driftig op zoek naar nieuwe studio's om de Halo-film te maken. De keuze is echter behoorlijk beperkt voornamelijk door onderlinge relaties.
Zo is Sony al geen kandidaat, vanwege de Playstation. Disney is twijfelachtig, gezien de positie van Apple's Steve Jobs binnen Disney. New Line Cinema is nog bezig met de afwikkeling van juridische problemen met Lord of the Rings producers Peter Jackson en Fran Walsh, die ook Halo produceren.
Blijven Warner en Paramount nog over. Volgens Variety is Microsoft al hun tijd en energie aan het steken in het overhalen van deze twee. Het is onbekend of en hoeveel interesse Warner en Paramount hebben in het Halo-project.

Financieel gezien zou Microsoft het zelf kunnen bolwerken. De distributie-diensten kunnen gehuurd worden, en de winstmarge die een dergelijke constructie met zich meebrengt is vele malen hoger. Een andere optie is particuliere financiering.

Behalve geld heeft een film ook een script nodig, "28 days later"-schrijver Alex Garland had het oorspronkelijke script geschreven. Inmiddels is er een rewrite door D.B. Weiss geschreven, die eerder de screenwriter voor Ender's Game was. Volgens bronnen zal er een derde versie geschreven worden door Josh Olsen, die we allemaal kennen van onder meer A History Of Violence.