Multimediakunsten PS3 deels onthuld

J (SocialDisorder)
Diverse Japanse media hebben een demo-unit van de PS3 in ontvangst mogen nemen om alvast op te warmen voor de launch op 11 november. De media-afdeling van Impress Watch zaten tussen de gelukkigen die de zwarte doos in hun kantoor mochten zetten, en zij hebben de media-capaciteiten van Sony's jongste telg in de Playstation-familie getest. IGN UK was zo vriendelijk om een vertaalslag te maken voor hen die de Japanse taal niet beheersen.

Allereerst de output. Je kunt video in 480p, 1080i, 720p en 1080p naar je TV laten sturen. Je kan de PS3 ook automatisch een resolutie laten kiezen. Er bestaat ook een optie "custom", waarvan niet zeker is wat de functie is.

Geluid kun je door je speakers in diverse formaten pompen. Dolby Digital 5.1, DTS 5.1 en AAC behoren tot de mogelijkheden, alsmede Linear PCM in 2 channel, 5.1 channel and 7.1 channel in de frequenties 44.1kHz, 88.2kHz, 48kHz en 192kHz.
Je kunt er voor kiezen om de audio via HDMI, AV Out of de optische uitgang te laten sturen.

In het BD/DVD-menu kun je de default talen en ondertiteling instellen. Opstarttijden zijn volgens Impress Watch te omschrijven als "snel". In minder dan 10 seconden na het selecteren van de disc in de XMB startte The Fifth Element (US Blu-Ray versie).
Er lijkt een verschil tussen game-discs en movie-discs te zijn. Movie-discs moeten in de XMB geselecteerd worden om te starten, games starten automatisch op. Impress heeft verder niets over een optie voor automatisch starten gemeld.
Het opstarten duurt ongeveer 10 seconden voordat het PS3-logo verschijnt, 2 à 3 seconden later verschijnt de XMB.

De PS3 is ook in staat om videofiles van de harddisk af te spelen. Impress heeft een 1920x1080 MPEG2-file afgespeeld. Het is onbekend of videofiles die gecodeerd zijn met VC-1 en H.264 afgespeeld kunnen worden, maar aangezien deze codes wel van Blu-Ray af te spelen zijn, mag aangenomen worden dat vanaf de HDD dit ook geen probleem is.

Je PS3 kan je audio-CD's naast gewoon afspelen, ook rippen naar MP3, AAC en ATRAC3-formaat, tot een bitrate van 352 kbps. Om de geripte bestanden een naam te geven, kan de PS3 online in de AMG muziek database gegevens over je CD opzoeken.

Door een PSP aan de PS3 te hangen, heb je via de XMB van de PS3 direct toegang tot de foto's, video's en audio die op de memorystick staan opgeslagen. Impress heeft dit alleen met een cable-connection getest, het is onduidelijk of een verbinding via Wi-Fi deze functionaliteit ook biedt.