5000e Fun Center geopend

Roy
In Amerika is Nintendo al lang bezig met het doneren van Fun Centra aan ziekenhuizen. Deze Fun Centra zijn apparaten waar kinderen in ziekenhuizen even hun zorgen mee kunnen vergeten. De 5000e is onlangs geplaatst en bevat naast een Nintendo GameCube ook een TV en een DVD speler.

Jamie Lee Curtis, de bekende actrice, is ambassadeur voor het Fun Center project van Nintendo en Starlight Starbright sinds haar zoontje op 5-jarige leeftijd in het ziekenhuis kwam te liggen en kennismaakte met een dergelijk Fun Center: The nurses rolled in a Starlight Starbright Fun Center, and he was completely transformed. His anxiety and pain gave way to happiness, playfulness and distraction. That night I came away with a conviction: We need Fun Centers in every hospital!

In totaal zijn er meer dan 1000 ziekenhuizen in Noord Amerika die één of meer Fun Centra hebben en Nintendo is nog lang niet van plan om te stoppen. Vanaf midden 2007 komen er zelfs nieuwe exemplaren met daarin geen GameCube, maar een Wii. Het 5000e exemplaar staat in de Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles waar in 1992 ook het eerste exemplaar kwam.