Features The Darkness besproken

J (SocialDisorder)
Tijdens de X06-event van Microsoft gaf Starbreeze Studios een interview weg aan GTTV. In dit interview besprak men de features die The Darkness zullen kenmerken.

The Darkness draait op een verder ontwikkelde engine van Chronicles of Riddick. Je zult een veel grotere vrijheid hebben in de spelwereld dan je normaal gesproken gewend bent in een FPS, en je kunt telefoons gebruiken om bepaalde sleutelfiguren te kunnen spreken, zonder helemaal naar hun locatie te hoeven.
Ook zul je in het spel bepaalde telefoonnummers vinden die je unlockable extra's bieden.

De PC-versie van Chronicles of Riddick bevatte een audio-track met commentaar van de ontwikkelaars terwijl je speelt. Dit zal niet in The Darkness verwerkt zijn, maar wellicht dat het in een later stadium als downloadable content aan zal bieden.

De game zal een multiplayer-mode bevatten waar nog niet te veel over te vertellen viel, behalve dat je als de Darklings kunt spelen. The Darkness zal in 2007 op 360 en PS3 uitkomen. Een PC-versie is nog niet besproken, maar de game wordt ontwikkeld op een PC, dus een PC-versie zou niet te moeilijk moeten zijn.

Het verhaal voor de game wordt mede geschreven door de oorspronkelijke schrijver van The Darkness comics, waar deze game dus op gebaseerd is.
Het interview kun je hier bekijken.