Nieuwe info Gran Turismo serie op PS3

Bernd (Retuobak)
In de nieuwste uitgave van het bekende Japanse gamestijdschrift Famitsu zijn in een interview met Polyphony's Kazunori Yamauchi een aantal uitspraken gedaan over zowel Gran Turismo HD als Gran Turismo 5.

-Er komen twee versies van Gran Turismo HD, beide versies zullen online multiplayer ondersteunen.

-De echte Gran Turismo 5 verschijnt in 2008. Gran Turismo HD moet de netwerkservice doen groeien. De online modussen zijn gebaseerd op de 4 modes in GT4: Online beta (Quick Race/Tuned Race/Private Race/Time Attack), daarnaast zijn er een aantal modes toegevoegd. De online modus zal wereldwijd tegelijk geïntroduceerd worden.

-Gran Turismo HD: premium is in essentie een GT5 proloog die de volledige kracht van de PlayStation 3 zal benutten. Zo zijn er op de screenshots in het blad een 3D publiek en zeer gedetailleerde auto's te zien. Het weer zal tijdens het racen veranderen. Bij GT:HD premium zullen twee omgevingen zitten (zowel origineel als nieuw, stad en natuur) en 30 auto's, waaronder een aantal nieuwe. Later zal je online nog eens 30 auto's en 2 circuits (echte circuits) kunnen kopen.

-Gran Turismo HD: Classic is wat de GT HD techdemo was op de E3 en is bedoeld om het online aspect van de PS3 te showen. Een race vindt plaats met zo'n 20 auto's. Opvallend aan deze versie is dat hij start zonder een enkele auto of parcours. Auto's zullen in Japan te downloaden zijn voor 50 tot 100 yen (31-62 eurocent), een parcours zal tussen de 200 en 500 yen (1,23 euro tot 3,06 euro) kosten. Polyphony zal 750 wagens en 50 tracks aanbieden online.

-Niet alle auto's zullen beschikbaar zijn op launchdag, ze zullen maandelijks toegevoegd worden. Daarnaast zullen sommige modellen een beperkte oplage hebben. Mogelijk zullen er ook nieuwe gamemodes en onderdelen ter download worden aangeboden. Of er ook handel tussen gebruikers wordt toegestaan moet nog beslist worden.


Gran Turismo HD zoals getoond op de E3, zo moet de classic versie er uit gaan zien