Reclame Nintendo wordt werkelijkheid

Mark (Strolie75)
In Engeland is de verkoop van de DS Lite flink gestegen. De oorzaak is niet te vinden in een prijsdaling of een bekende game maar in een reclamespotje dat opeens prachtig aansluit op de realiteit.

In het reclamespotje in kwestie is is te zien hoe de presentator van de Engelse versie van "Weekend Miljonairs" Chris Tarrant door zijn vrouw uit de slaapkamer wordt getrapt nadat hij hun huwelijksdag is vergeten. Om zijn geheugen te versterken pakt hij vervolgens een Nintendo DS Lite met Dr. Kawahima’s Brain Training. Echter, wat wil het geval, het huwelijk van Chris Tarrant is echt op de klippen gelopen. Hij is door zijn vrouw het huis uitgezet nadat hij is vreemdgegaan. Dit schandaal wordt al weken breed uitgemeten in de Engelse tabloids. Het reclamespotje blijkt dus voorspelend te zijn geweest.

Nintendo UK heeft echter verklaard geen plannen te hebben om de 1 miljoen pond kostende reclamecampagne voortijdig stop te zetten. Het reclamefilmpje in kwestie zal de komende drie weken nog gewoon te zien zijn op de Engelse commerciële zender. De woordvoerster van Nintendo UK had er het volgende over te zeggen:


"We have got no plans to change our Tarrant campaign, sales jumped dramatically last week and we are very pleased with how the campaign is performing."

Chris Tarrant is niet ingegaan op de reclamespotjes, maar heeft in een verklaring zijn excuses aangeboden voor het leed dat hij zijn vrouw en kinderen heeft aangedaan en heeft de media gevraagd hem wat rust te gunnen.



Chris in betere tijden