[Update] Geen games op HD-DVD voor Xbox 360

Morthill
Volgens onze collega's van Gamed.nl zou Microsoft, ondanks hun vele ontkenningen, toch games voor de HD-expansion gaan ondersteunen. De manier waarop dit zou gebeuren is dat je nog steeds gewoon €60 neer legt voor een game, maar dat je er naast de standaard DVD ook een HD-DVD bij krijgt. De HD-DVD heeft iets meer content, die je gewoon via Live gratis kan downloaden, en een wat hogere resolutie. De medewerker van Microsoft waar de site mee gesproken heeft zegt er 100% zeker van te zijn.

Hoewel zo'n actie aan de ene kant logisch zou zijn; je geeft mensen die meer betalen wat meer grafische kwaliteit, maar je verplicht niemand ergens toe, zou het wel raar zijn. Als Microsoft namelijk twee games levert dan kun je er zo één verkopen en alsnog de helft van je geld er uit halen.

De HD-DVD speler voor de 360 komt in november uit en we zullen dan wel zien of Microsoft inderdaad deze plannen heeft.

Update 20-09 09:50

Een PR-medewerker van Microsoft heeft verklaard dat het gaat om zogenaamde Hybride-schijfes voor films. Er zullen geen games uitkomen op HD-DVD. De Hybride-schijfjes bevatten de film op DVD-formaat en HD-DVD-formaat, op deze manier heeft de consument dus de keuze.

Het lijkt erop dat hij [de eerder genoemde Microsoft medewerker] zich vergist met hybride schijfjes waarop de ene kant de info als HD DVD formaat is weggeschreven en de andere zijde op gewoon DVD formaat. Heb je dus een dvd speler dan kun je de film als DVD bekijken. Heb je HD DVD speler, dan kun je die gebruiken, terwijl je maar 1 disc hoeft te kopen. Een van de voordelen, volgens mij, boven Blu Ray. En heel duidelijk enkel van toepassing op films, want games gaan wij niet op HD-DVD uitbrengen.