Samenvatting Wii nieuws van vanochtend

Bernd (Retuobak)
Omdat door alle updates het nieuws niet meer volledig overzichtelijk zal zijn voor iedereen, hier een samenvatting met alles wat er bekend gemaakt is, gescheiden in feiten en geruchten.

Alleerst de feiten:
De Wii zal vanaf 2 december in Japan te koop zijn voor 25,000 Yen, wat neerkomt op zo'n 167 euro. Voor dit geld krijgen ze in Nintendo's thuisland enkel een 'barebones' systeem, de console, één controller + nunchuk en alle andere noodzakelijke accessoires. Een extra Wiimote heeft men verder voor 3800 yen (25 euro) en de nunchuk en classic controller verwisselen voor 1800 yen (12 euro) van eigenaar. Bij de launch aldaar kan men genieten van de volgende zeventien games:
Caduceus Neo
Elebits
Machikuru Domino
Necro-Nesia
Super Monkey Ball
Wing Island
Uki Uki Party Taikai
Swing Golf Panya
Cororinpa
SD Gundam Revolution
Ennichi no Tatsujin
Tamagotchi
Red Steel
Wii Sports
Odoru Made in Wario
Zelda
My First Wii (inclusief Wii Controller)

De prijzen voor de games zullen variëren van 4800 yen (32 euro) tot 6800 yen (45 euro). Ook de prijzen voor de virtual console zijn bekend gemaakt en de Japanners zullen 500 yen kwijt zijn voor een NES game (3,35 euro), 800 yen (5,3 euro) voor een SNES game en 1000 yen (6,7 euro) voor een Nintendo 64 game.

Nintendo introduceerde verder zogeheten channels. Dit zijn een soort zenders waarop je zaken als weer en nieuws kunt bekijken via je Wii. Ook zal er een photo channel zijn om al je digitale foto's te bekijken, bewerken en delen via de Nintendo WiFi connection. Filmpjes van de verschillende channels zijn hier te vinden.

Als laatste is er een nieuw filmpje verschenen van de volledige line-up die Nintendo heeft klaarstaan voor de Wii, bij launch en daarna. Dit filmpje kun je hier vinden.

Dan de geruchten:
Het is eigenlijk meer dan een gerucht gezien de bron, maar de New York Times berichtte vanochtend in een bericht dat inmiddels al verwijderd is dat de Wii op 17 november al zou arriveren in de Verenigde Staten en daar over de toonbank zou gaan voor $249. Dit pakket zou de gewone console bevatten maar eveneens Nintendo's verzameling sportgames, Wii Sports. Virtual Console titels zouden in de Verenigde Staten $5-$10 gaan kosten.

Daarnaast gaan er geruchten over de toevoeging van een 2e Wiimote + nunchuk aan het pakket. Iets wat het New York Times artikel noch bevestigt, noch ontkent.